Marirea si ridicarea simultana a sanilor

Augmentarea mamara cu implante poate si trebuie sa fie asociata cu un procedeu de ridicare a sanului in urmatoarele situatii: fie pacienta se adreseaza chirurgului pentru marirea sanilor cu implante, iar medicul stabileste ca augmentarea singura nu va duce la un rezultat optim; fie cand pacienta doreste mamoplastie de ridicare si doreste si un volum mai mare al viitorului san.

Mastopexia (mamoplastia de ridicare, lifting-ul de sani) de una singura nu modifica volumul sanului, ci doar il ridica in pozitia dorita si ii reda forma.

Implantul mamar poate rezolva o ptoza minima daca se opteaza pentru un implant cu proiectie anterioara mare. Cand ptoza (gradul de cadere a sanului) depaseste o anumita limita, atunci implantul mamar trebuie asociat cu o procedura de ridicare, altfel rezultatul va fi departe de cel asteptat.

Practic este vorba de doua procedee distincte, fiecare cu indicatiile si consecintele sale, procedee care se asociaza pentru un rezultat cat mai bun.

Operatiile se pot face:

  • fie in doua etape – avantajul fiind predictia mai exacta a aspectului final, insa vorbim de doua anestezii si interventii chirurgicale;
  • fie simultan: o singura interventie chirurgicala, dar care este mai lunga si cu un rezultat mai greu de prezis cu certitudine.

Pentru un rezultat cat mai durabil in timp se recomanda plasarea implantului sub muschiul pectoral, astfel greutatea implantului nu va tractiona gravitational pe sanul care tocmai a fost ridicat.

Dupa efectuarea unor analize si investigatii standard, inclusiv mamografie si/sau ecografie mamara, operatia se face sub anestezie generala. Fiind o operatie de amploare sunt necesare tuburi de dren. Cusaturile sunt exclusiv pe sub piele pentru a obtine un rezultat cat mai bun si pentru a scuti pacienta de discomfortul manevrei de suprimare a firelor. Postoperator se poarta o bustiera timp de cateva luni.

Cicatricile post mamoplastie sunt situate periareolar, periareolar plus vertical, iar in cazurile cu ptoza mare pot fi periareolar plus vertical plus inframamar.

Pentru informatii suplimentare depre fiecare procedura in parte se recomanda a se citi sectiunile Marirea sanilor cu implante mamare si Ridicarea si remodelarea sanilor din acest site, deoarece informatiile generale, indicatiile si complicatiile augmentarii mamare asociate cu implante sunt suma celor doua proceduri luate separat.