Dr. Ioan Marinescu

Medic primar – chirurgie plastica si reconstructiva (Bucuresti)

Filozofie

Pacientii sai spun despre Dr. Ioan (Ionut) Marinescu ca „este un medic de incredere”. Aceasta reactie nu este intamplatoare: ea se datoreaza stilului sau uman, profesionist si responsabil de a fi doctor.

Actul medical, crede Dr. Ioan Marinescu, inseamna mai mult decat sa tratezi un caz. Ca medic, iti aduci contributia la viata unui alt om atunci cand el are nevoie de ingrijire si de speranta. Iar cand iti iubesti meseria, practici chirurgia plastica si reconstructiva ca pe o adevarata arta: arta de a reda normalitatea si de a imbunatati calitatea vietii unui om.

In opinia sa, chirurgia plastica autentica imbina medicina si tehnicile chirurgicale cu valori etice si estetice.

Dr. Ioan Marinescu considera ca interventia asupra corpului uman trebuie sa redea maximum posibil integritatea si normalitatea anatomica si sa recreeze un echilibru al functiilor, formelor si al proportiilor.

De aceea, Dr. Ioan Marinescu nu vinde si nu incurajeaza iluzii, ci propune doar acele tratamente care sunt adecvate fiecarui pacient in parte. Nu recomanda excesele, ci doar acele interventii care au ca rezultat forme si dimensiuni armonioase, care pastreaza echilibrul cu celelalte structuri ale corpului sau ale fetei.

Dr. Marinescu isi informeaza pacientii in legatura cu diversele optiuni pe care le au la dispozitie si cu ce presupune fiecare dintre ele, atat ca interventie medicala, cat si ca urmari.

Pentru Dr. Ioan Marinescu este foarte important ca alegerile pe care le fac pacientii, inclusiv in ceea ce priveste modificari ale aspectului fizic, sa nu le afecteze starea de sanatate si sa nu le produca un dezechilibru.

Formare profesionala

Ca formatie profesionala, Dr. Ioan Marinescu face parte din noua generatie de chirurgi plasticieni din Romania. A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti in 1998 si s-a specializat in Chirurgie Plastica si Reconstructiva la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri si in paralel la Spitalul Clinic Colentina.  Este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Din 2007, Dr. Marinescu lucreaza la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti, unde a fost mai intai medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva, iar apoi, din iunie 2012, medic primar. In cei peste 10 ani de activitate in domeniul chirurgiei plastice, Dr. Ioan Marinescu a dobandit o experienta bogata in toata gama de operatii plastice si reconstructive, in special in chirurgia reconstructiva a fetei. A realizat interventii reconstructive complexe dupa excizii oncologice, chirurgie post-traumatica, chirurgie a sanului, reconstructie a mainii, microchirugie.

Inca din perioada de rezidentiat intra in contact cu sectorul medical privat al chirurgiei estetice, iar in prezent este colaborator permanent la clinicile ProVita si Cutera din Bucuresti unde abordeaza intregul spectru al chirurgiei estetice: chirurgia sanului (ridicare, reductie, marire cu implant, reconstructie), chirurgia fetei (rinoplastie, septoplastie, blefaroplastie, otoplastie, lifting facial si cervical), conturarea corpului (abdominoplastie, liposuctie, lipofilling) precum si tehnici non invazive sau putin invazive (fillere, volumizatoare, injectari toxina botulinica).

Dr. Ioan Marinescu este in contact permanent cu ultimele noutati din domeniu la nivel international, prin participarea la conferinte, cursuri, simpozioane de profil.

Consultatii

Consultatiile si interventiile chirurgicale si/ sau non-invazive au loc in Bucuresti la clinicile partenere cu care Dr. Ioan Marinescu colaboreaza: Cutera Medical Center (zona Floreasca) si PROVITA.

Ambele clinici sunt dotate la cele mai exigente standarde, oferind pacientului siguranta si confort.

Pentru programari la consultatie folositi va rugam formularul de contact sau datele de contact de mai jos:

Email: ioan.marinescu@drmarinescu.ro
Telefon:  +40 – 722 245 919