Aminoterapia (Terapia bio-revitalizanta cu aminoacizi)

Aminoterapia poate fi o alternativa pentru cei care nu doresc tratamente cu toxina botulinica sau cu fillere. De asemenea, poate fi o completare la aceste tratamente, cu rezultate excelente.

Aminoterapia consta in injectarea aminoacizilor de baza din structura colagenului din piele exact acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, si anume in derm. Dermul este stratul profund al pielii si cel care este raspunzator de tonicitate. In lipsa unui derm sanatos, deshidratat, pielea devine flasca, ridata, imbatranita.

Pe langa aminoacizi, seringa mai contine si o cantitate redusa de acid hialuronic care imbogateste substanta de baza, hidrateaza intens pielea si intensifica procesul de neocolageneza.

Zone de interventie

Indicatiile bio-terapiei revitalizante cu aminoacizi sunt: anti-aging si photo-aging (zone localizate cu deteriorare maxima a tenului), elastoza cutanata si vergeturi in stadiul acut (violacee), tratament suport pentru proceduri estetice (peeling, IPL, terapie laser, fillere, toxina botulinica), cicatrici post-acneice.

Orice zona se preteaza aminoterapiei, dar zonele cel mai frecvent tratate sunt: fata, gat, decolteu, abdomen, fata interna a coapsei, genunchi.

Procedura si post procedura

Injectarea se face in straturile profunde ale pielii cu un ac extrem de subtire. In majoritatea cazurilor nu necesita anestezie.

Tratamentul consta in 4 sedinte de injectare in aceesi zona, la interval de o saptamana distanta. Tratamentul se repeta dupa 6 luni.

Alternativ, se face o sedinta de mentinere in fiecare luna. Optional, in functie de situatie si de dorinta pacientei, tratamentul se poate intensifica prin tratament cu aminoacizi per os si creme topice locale.

Contraindicatii

Contraindicatiile sunt alergia la unul din componentii solutiei, bolile autoimune, semnele de infectie sau inflamatie in locul de injectare.

 

Solicitati o consultatie doctorului Ioan Marinescu si discutati in detaliu solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.