Injectari cu hidroxiapatita de calciu (Radiesse®)

Radiesse ® este un filler pentru riduri profunde, cu efect volumizator. Reda tonicitatea si rezistenta pielii in zona injectata.

Radiesse® este un filler bio-compatibil si complet biodegradabil care contine 30% microsfere de hidroxiapatita de calciu (un component mineral natural care se gaseste in organism) si 70% gel carrier.

Odata injectat in tesuturile moi, matricea-gel ofera instant volum zonei tratate (efectul primar).

Ulterior hidroxiapatita de calciu stimuleaza sinteza de colagen propriu de catre organism (efect secundar, in timp, durabil).

Colagenul este responsabil de volumul, flexibilitatea si rezistenta pielii, iar aspectul tanar al pielii este proportional cu cantitatea de colagen din structura sa.

Zona de injectare

Radiesse este o substanta cu vascozitate si elasticitate mare comparativ cu majoritatea fillerelor cu acid hialuronic, iar aceste proprietati il fac indicat cu precadere in zonele in care este necesara o injectare profunda.

Indicatiile de injectare cu Radiesse sunt:

  • cutele (pliurile) nazolabiale,
  • liniile marionetei,
  • cutele mentolabiale;

Pentru rejuvenarea conturului (reconstructie volumetrica 3D) poate fi folosit la inaltarea sprancenei, adancituri in zona temporala, regiunea malara, obraz, barbie, linia mandibulei, pentru tratamentul volumetric al mainilor etc.

Radiesse nu se injecteaza in ridurile superficiale si in zonele de maxima mobilitate, situatie in care se recomanda fillere pe baza de acid hialuronic.

Procedura si post procedura

Procedeul de injectare cu Radiesse dureaza cateva minute. Efectul se vede instant si  dureaza pana la 18 luni.

Injectarea de hidroxiapatita de calciu este deloc sau putin dureroasa. Nivelul de durere depinde de mai multi factori, incepand cu zona tratata si terminand cu particularitatile de rezistenta la durere ale pacientului.

La locul de injectare apar fenomene reduse de inflamatie (roseata, edem, mancarime, durere minora, sensibilitate la atingere) pentru care pacientul este sfatuit sa aplice gheata local. Fenomenele inflamatorii se estompeaza progresiv in cateva zile si pot fi acoperite cu machiaj.

In prima perioada post-injectare se poate simti materialul sub piele in unele cazuri. Acesta nu este motiv de ingrijorare, pacientul fiind consiliat sa astepte pana la integrarea completa a materialului. Mici noduli la locul de injectare vor fi masati conform indicatiilor chirurgului estetician.

Contraindicatii

Contraindicatiile absolute sunt bolile autoimune si injectarea prealabila de fillere permanente (poate induce formarea de noduli cu consistenta dura in vecinatatea fillerului permanent).

Contraindicatii temporare sunt inflamatiile si infectiile locale si tratamentele cu medicamente cu efect anticoagulant.

Solicitati o consultatie pentru a discuta impreuna cu doctorul Ioan Marinescu solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.