Injectari cu acid hialuronic (filler)

Acidul hialuronic este un constituent natural al tesuturilor si al pielii. Odata cu inaintarea in varsta se petrec modificari multiple calitative si cantitative la nivelul pielii si al tesuturilor subiacente, printre care si scaderea cantitatii de acid hialuronic.

Pielea pierde din hidratare si din aspectul tanar, iar in timp incep sa apara riduri: initial riduri de expresie, apoi riduri permanente.

Prin scaderea tonicitatii tesuturilor si caderea lor in sens gravitational apar pliuri ale pielii.

Ce sunt si cum se folosesc fillerele cu acid hialuronic

Fillerele cu acid hialuronic pot fi folosite pentru a umple ridurile, respectiv pliurile cutanate la nivelul fetei.

Fillerele moderne cu acid hialuronic au origine non-animala, nu dau reactii adverse, sunt usor de injectat iar dupa injectare aspectul este neted, uniform, fara noduli.

Zonele care pot fi tratate cu injectii de acid hialuronic sunt:

  • pliurile nazolabiale (intre nas si gura),
  • pliurile periorale (din jurul gurii)
  • ridurile frontale,
  • ridurile glabelare (de incruntare),
  • zona periorbitala (cearcane),
  • buze

In functie de masa moleculara exista fillere “mai groase” sau “mai subtiri” indicate pentru diferite adancimi de riduri sau pliuri de piele. Alegerea tipului de filler si a cantitatii necesare se face la consultatie.

Descrierea procedurii

Injectarea este relativ usor de suportat si in majoritatea cazurilor nu necesita anestezie mai ales ca majoritatea firmelor producatoare au adaugat un anestezic in formula de baza. In cazuri speciale se poate apela la alte metode anestezice (topice locale, blocuri).

Efectul este vizibil imediat dupa injectare, dar aspectul final este vizibil complet abia dupa cateva zile, dupa disparitia micilor semne de inflamatie locala.

Fillerele cu acid hialuronic sunt biodegradabile, si se resorb complet intr-o perioada care este direct proportionala cu masa moleculara a produsului (fillerele pentru riduri profunde sunt mai durabile decat cele pentru riduri fine). Este nevoie de reinjectare periodica pentru mentinerea efectului fillerelor cu acid hialuronic.

Contraindicatii

Contraindicatii majore pentru injectarea de acid hialuronic nu exista, cu exceptia alergiilor, infectiilor si inflamatiilor locale care obliga la amanarea procedurii.

Tratament combinat cu toxina botulinica

Fillerele si toxina botulinica se pot combina pentru un efect superior si prelungit, dar este de preferat ca fillerul sa fie injectat dupa definitivarea efectului toxinei botulinice pentru un rezultat cat mai precis si mai natural.

Solicitati o consultatie pentru a discuta in detaliu, impreuna cu doctorul Ioan Marinescu, solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.