Remodelarea buzelor cu acid hialuronic

Buzele sunt si au fost dintotdeauna un simbol al senzualitatii.

Fie ca este vorba de imperfectiuni din nastere, sau de modificari aparute cu trecerea timpului, putem imbunatati aspectul buzelor prin tehnici relativ simple, eficiente, putin invazive si cu recuperare rapida, rezultatele fiind vizibile aproape imediat.

Secretul unor buze frumoase il reprezinta echilibrul, cu pastrarea balantei intre contur, volum si anatomia locala a pacientei. Buzele frumoase sunt cele care pastreaza armonia cu celelalte structuri ale fetei.

Remodelarea buzelor se poate face prin injectare cu acid hialuronic. In functie de necesitatile pacientei si de situatia locala, se poate imbunatati conturul buzelor, volumul, proiectia, aspectul si pozitia colturilor gurii, simetria.

Arcul lui Cupidon (format de conturul buzei superioare) isi pierde din curburi dupa varsta de 35 de ani si coloanele filtrumului buzei superioare se indeparteaza. Injectarea cu acid hialuronic poate sa-i readuca rotunjimile.

Anestezie

Procedura necesita de obicei anestezie suplimentara. Chiar daca majoritatea fillerelor la ora actuala au adaugat un anestezic in compozitie, patrunderea acului si scurtul interval de timp pana la injectarea substantei vor fi suficient de neplacute datorita inervatiei bogate la acest nivel.

Cea mai buna si comoda optiune este blocul anestezic regional, care presupune mici injectii anestezice foarte precise ce amortesc fiecare jumatate de buza si se fac la distanta de zona care va fi tratata cu filler (intr-o zona care este mult mai putin sensibila).

Un bloc anestezic mai are avantajul si ca nu distorsioneaza tesuturile ca in cazul injectiei locale de anestezic si creste deci precizia procedurii. Alternativele anestezice gen unguente sau sprayuri cu anestezic pot diminua sensibilitatea dar nu sunt la fel de eficiente la nivelul buzelor ca in alte zone.

Procedura si post procedura

In medie procedura dureaza 30 de minute, luandu-se in consideratie si timpul anestezic.

Rezultatul este vizibil imediat, dar este mascat in urmatoarele ore de inflamatia locala, care se remite complet in maxim trei zile. Aplicatiile locale cu gheata sunt benefice si grabesc diminuarea edemului.

Dupa maxim 2 saptamani se poate vedea rezultatul final si complet al interventiei.

Buzele fiind zone cu mobilitate mare, remanenta acidului hialuronic este de circa 6 luni, dupa aceasta perioada se repeta injectarea.

Efectul (si pretul de altfel) este proportional cu cantitatea de material injectat.

Contraindicatii

Contraindicatii injectarilor cu acid hialuronic la nivelul buzelor sunt bolile autoimune, cicatricile locale, tratamentele cu efect anticoagulant, infectiile locale (ultimele doua sunt contraindicatii temporare).

Cand este cazul, conturarea si augmentarea buzelor trebuie sa fie asociate cu tratarea ridurilor subtiri, verticale, care apar in special la pacientele fumatoare. Aceasta interventie este recomandata pentru a evita contrastul inestetic intre buza, rosie, cu aspect tanar si aspectul ridat al pielii din jur.

 

Solicitati o consultatie la doctorul Ioan Marinescu pentru a discuta in detaliu solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.