Tratamentul mainilor

La fel ca si fata, mainile sunt zone aflate la vedere si sunt permanent expuse agresiunii agentilor fizici din jur. Frigul, radiatiile ultraviolete, substantele chimice sunt factori externi care agreseaza permanent pielea cu care vin in contact direct.

In acelasi timp, factori interni precum atrofia grasimii subcutanate datorata varstei, asociata cu scaderea cantitatii de fibre elastice din derm, duc la un aspect neplacut, flasc al mainilor cu depresiuni inestetice, care se observa in special pe fata dorsala a mainii.

Contrastul dintre mana imbatranita si fata rejuvenata este foarte usor observabil. De aceea femeile care isi ingrijesc fata si se supun tratamentelor estetice faciale nu trebuie sa neglijeze niciodata mainile.

In ce consta tratamentul mainilor

Tratamentul mainilor este neinvaziv, alegerea procedeului se face in functie de obiectivele propuse :

  • Reconstructia volumetrica se adreseaza atrofiei grasimii subcutantate (depresiunilor produse de diminuarea grasimii de sub piele).
  • Imbunatatirea calitatii dermului prin stimularea de colagen si cresterea hidratarii vor da un aspect frumos si sanatos pielii mainilor.

Adesea este necesara asocierea celor doua strategii deoarece mecanismul de producere este de cele mai multe ori mixt.

Procedura

In functie de procedeu si de particularitatile si optiunea pacientei/ pacientului se foloseste sau nu o metoda de anestezie locala – acest aspect se discuta la consultatie.

Produsele care se injecteaza difera in functie de tratamentul ales de pacient(a), dar in general este vorba de fillere si de produse biodegradabile, care se resorb in perioade de timp variabile in functie de material (6 – 18 luni).

Mana este o zona speciala, in care miscarea este extrem de importanta, de aceea toate straturile si formatiunile anatomice trebuie sa fie mobile. Fenomenele inflamatorii si reactiile granulomatoase asociate cu fillerele permanente constituie argumentul principal pentru fillerele resorbabile si biodegradabile, chiar daca acestea trebuie repetate la un interval de timp mai mare sau mai mic.

 

Solicitati o consultatie pentru a discuta in detaliu cu doctorul Ioan Marinescu solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.