Tratamentul transpiratiei excesive

Hiperhidroza – transpiratia excesiva – este o problema medicala si in acelasi timp psihologica.

Transpiratia este una dintre metodele de autoreglare a temperaturii de catre organism. In cantitati excesive, ea devine nu numai o sursa de neplacere pentru individ si pentru cei din jur, ci si o sursa favorizanta pentru infectii ale pielii pe fond de deshidratare si macerare a pielii.

Hiperhidroza are repercursiuni psihologice subestimate, diminuand nemotivat increderea in propria persoana si afectand viata sociala a persoanei care sufera de aceasta disfunctie.

Imbracamintea patata de transpiratie este inestetica atat la femei, cat si la barbati iar persoanele care isi desfasoara activitatea in public sunt cele mai afectate.

Transpiratia are rolul ei util in organism, dar atunci cand devine suparatoare ea nu trebuie ignorata.

Tratamentul hiperhidrozei se poate face cu toxina botulinica (Botox, Dysport), iar zonele tinta sunt axilele, palmele sau talipile, zone in care glandele sudoripare sunt mai numeroase.

Zonele tratate nu vor mai transpira deloc pana cand toxina botulinica incepe sa fie metabolizata, dar zonele invecinate vor transpira normal.

Tratamentul transpiratiei excesive se face prin injectari multiple punctiforme in zonele mentionate.

Durerea este moderata in momentul patrunderii substantei, de aceea, in urma discutiei cu pacientul, chirurgul poate lua in calcul o forma de anestezie.

Cantitatea de Botox / Dysport in cazul hiperhidrozei este mai mare decat cea folosita in mod obisnuit pentru tratarea ridurilor intr-o sedinta. Efectul insa are durata mai mare decat in cazul ridurilor (pana la un an de zile).

 

Solicitati o consultatie la doctorul Ioan Marinescu pentru a discuta in detaliu solutia cea mai potrivita pentru tipul dumneavoastra de problema.