Obstructia nazala: cauze chirurgicale

Tratamentul chirurgical al obstructiei nazale (avand consecinta respiratia pe nas dificila sau chiar imposibila) se face diferentiat, in functie de etiologie. Cauzele pot avea rezolvare medicala sau chirurgicala. Cauzele medicale cuprind toate afectiunile locale ce pot fi tratate medicamentos – spre exemplu alergii, inflamatii, infectii etc – si nu fac obiectul acestui articol. Cauzele de… citeste mai mult»

Reconstructia de san dupa excizia tumorilor

Tumorile de san, fie ele benigne sau maligne, sunt o patologie frecvent intalnita si totodata puternic traumatizanta pentru o femeie. Pentru ca sanii sunt un simbol important al feminitatii, o operatie precum excizia tumorii sau mastectomia pot avea un impact dramatic asupra stimei de sine a pacientei, asupra felului in care o femeie isi percepe… citeste mai mult»

Mituri despre botox

Mitul numarul 1: Buzele se maresc cu Botox Fals! Toxina botulinica (botoxul) are rolul de a relaxa muschiul, nu pe acela de a-l umple sau de a da volum unui tesut. De fapt, buzele nu sunt o indicatie pentru injectarea de Botox / Dysport, pentru ca avem nevoie ca zona gurii sa fie cat mai… citeste mai mult»

Autoexaminarea lunara a sanilor

Autoexaminarea lunara a sanilor este cea mai simpla si in acelasi timp comoda metoda de a descoperi prezenta unor eventuale tumori sau modificari la nivelul sanilor. Desi marea majoritate a tumorilor de la nivelul sanilor sunt de natura benigna (necanceroasa), un procent important sunt tumori de natura maligna (aproximativ 20%).     Autoexaminarea minutioasa, regulata,… citeste mai mult»